Östgötadagsbakverket

den 23 maj 2018
Bakverket har varit en del av Östgötadagarna under flera år. Varje år utses ett tema för bakverket och utefter det skickar alla som vill in ett recept som passar temat. Årets tema är frukt och bär. Den 3 april var sista dagen att nominera ett recept. När alla recepten är inskickade så provbakas de och slutligen utses en vinnare av en utvald jury. Det vinnande receptet kommer sedan att serveras hos flera deltagare under Östgötadagarna den 1-2 september. Vinnaren kommer lyftas på hemsidan i slutet på maj. 

 

Årets tema för östgötadagsbakverk är ”frukt och bär”

Årets bakverk lyfter vikten av lokalodlade frukter och bär och allt man kan skapa med dessa. De inskickade recepten berättade om vad för lokal frukt/bär de använt i receptet, vart frukten/bären är plockade eller hur länge ni odlat dessa. 

Receptet ska gärna vara:
lättbakat då det kan serveras till flera hundra besökare
• inkludera inte för dyra eller svåråtkomliga ingredienser

Tidigare års bakverk:

År 2008: Östgötamackan, Dackeskolan, Mjölby
År 2009: Östgötaäpplekakan, Sya Hembygdsförening, Mjölby
År 2010: Östgötabakelsen, Pinnarps Camping & Konferens, Kinda
År 2011: Östgötabullen, Affären i Svalsjö med Pers mekaniska kabinett
År 2012: Östgötsk vinbärskaka, Brinkhantverk, Vreta Kloster
År 2013: Östgötsk hallonmuffins med vit choklad, Boställets vedugnsbageri
År 2014: Östgötsk morotsstubbe, Lina Hagberg, Tornby Gårdsbutik utanför Norrköping
År 2015: Solros- och tranbärskaka, Ulla Karin Pettersson med personal från Rimforsa Strand
År 2016: Björnbärsbrownie, Gurli Pintye på Stegeborgsgården
År 2017: Arrakskrans, Karin Lorin Boställets Vedugnsbageri

 

Vi bakar Östgötadagsbakverket 2018