Nominera årets östgötadagsbakverk

den 21 februari 2019
Bakverket har varit en del av Östgötadagarna under flera år. Varje år utses ett tema för bakverket och utefter det skickar alla som vill in ett recept som passar temat. Årets tema är "Med smak av Östergötland". Med temat vill vi sätta Östergötland i fokus, och begreppet ”med smak av” kan omfatta allt från en typisk östgötsk ingrediens, ett recept med anknytning till Östergötland, eller helt enkelt ett recept där man väljer att använda en närproducerad ingrediens. Vad "med smak av Östergötland" betyder för dig kan vara personligt och beskriv gärna din tolkningen i anmälan.

Den 1 april är sista dagen att nominera ett recept. Maila in bakgrundsinformation, recept och bild på bakverket till: ostgotadagarna@regionostergotland.se. När alla recepten är inskickade så provbakas de och slutligen utses en vinnare av en utvald jury. Vinnande recept serveras hos flera deltagare under Östgötadagarna den 7-8 september. 

Receptet ska gärna vara:
• lättbakat då det kan serveras till flera hundra besökare
• inkludera inte för dyra eller svåråtkomliga ingredienser

Tidigare års bakverk:

År 2008: Östgötamackan, Dackeskolan, Mjölby
År 2009: Östgötaäpplekakan, Sya Hembygdsförening, Mjölby
År 2010: Östgötabakelsen, Pinnarps Camping & Konferens, Kinda
År 2011: Östgötabullen, Affären i Svalsjö med Pers mekaniska kabinett
År 2012: Östgötsk vinbärskaka, Brinkhantverk, Vreta Kloster
År 2013: Östgötsk hallonmuffins med vit choklad, Boställets vedugnsbageri
År 2014: Östgötsk morotsstubbe, Lina Hagberg, Tornby Gårdsbutik utanför Norrköping
År 2015: Solros- och tranbärskaka, Ulla Karin Pettersson med personal från Rimforsa Strand
År 2016: Björnbärsbrownie, Gurli Pintye på Stegeborgsgården
År 2017: Arrakskrans, Karin Lorin Boställets Vedugnsbageri
År 2018: Villa Viks äppelkaka, Margareta Kellander, Marianne Petersson och Ann-Britt Rosén

 

Här kan du smaka Östgötadagsbakverket