Evenemang

Valtersten Mellangård Pomologi och Gårdsförsäljning

Vikbolandet, Norrköping

Försäljning av äppelmust, marmelad och skrädmjöl av svarthavre. Äpplen och plommon vid tillgång av tidiga sorter. Gårdens odling är ekologisk och KRAV-certifierad (spannmål och frukt.)

Kaffeservering i lugn miljö utanför gårdsboden med äppelkaka och skrädmjölsmuffins.

Titta gärna på våra nordiska Kallblodstravare i den vackra naturbeteshagen. Anette följer gärna med och berättar om hästarna och kallblodstrav i mån av tid. Kallblodstravare som förr kallades Nordsvensk travare är en svensk-norsk ras att värna om.

POMOLOGI ( läran om odlad frukt) är ett kärt ämne. Sortbestämning av Anette Isacsson och Elias Blom diplomerade pomologer. Tag med 3 st äpple av samma sort och gärna några blad. Sent mognande äpplen, vinterfrukt kan vara lite tidigt att sortbestämma men vi gör ett försök. Vi svarar även på övriga frågor om beskärning, ympning, och ekologisk äppelodling.
VÄLKOMNA!

Aktuella tider då vi finns på plats för sortbestämning meddelas på vår hemsida valtersten.se och facebook Valtersten Mellangård.

Det här evenemanget är en del av Östgötadagarna 2019. Läs mer om Östgötadagarna >>

Prisinformation

Inträde är gratis. I gårdsboden och kaffeserveringen betalas med kontanter eller swish.

Vägbeskrivning

Från Norrköping väg 209 ca 16 km ta höger mot Ystad. Vid nästa korsning fortsätt rakt fram 1, 8 km. Från Kuddby ta höger mot Valtersten innan Ö Husby.