Evenemang

Gunnbäcks Konstigheter. Hantverk och trädgård

Fornåsa, Motala

I anslutning till hantverket och konstutställningen har vi växtloppis där vi säljer plantor och frön från växter i vår trädgård.

Vår trädgård är mycket inspirerad av gamla romantiska trädgårdar och lite engelsk cottagestil, som vi satt egen prägel på.
Den är inget för den som vill ha var sak på sin plats.
Perenner och tvååringar har egna åsikter om var de vill växa. En del får stå kvar andra åker väck. Det är alltid lika spännande att se vilka kombinationer naturen har bestämt sig för. Vi har många gammaldags växter som älskas av fjärilar och insekter.
De många perennerna frösår sig gärna och vi säljer överflödet när det finns tillgång.

Vi har flera dammar och bäckar där det är roligt att följa djurlivet under olika årstider. För att främja fågel- och insektslivet i trädgården så har vi flera egentillverkade och andra fågelmatare under vinterhalvåret och även insektshotell.

Orangeriet, som vi byggt själva, används mest till matsal och vila. Vi har även gjort en smedja där vi tillverkar olika växtstöd och annat till trädgården, av gamla järnföremål.
Samspelet mellan växter och hårda material som järn och sten tröttnar vi aldrig på att utforska.

Tag gärna med fikakorgen och slå dig ner i trädgården. Den som har barnasinnet kvar kan leta upp "kolaträdet" och se om det bär någon frukt.

Se mer på vår hemsida http://www.gunnbackskonstigheter.se

Det här evenemanget är en del av Östgötadagarna 2020. Läs mer om Östgötadagarna >>

Prisinformation

Prova-på-smidets material till självkostnadspris

Vägbeskrivning

6 km från Borensberg mot Skänninge. Ca 500m efter Korskrog, sväng vänster vid skylt Skogsgläntan, Gunnbäcks Konstigheter.