Östgötadagarnas buss- och båtresa till Sommenbygd Nu är bokningen öppen för Östgötadagarnas resor till Sommenbygd.
Bokning sker via www.liongatravel.com
Östgötadagsbakverket 2019 är utsett! Östgötamuffinsen är gjord av Anki Gunnbäck från Gunnbäcks Konstigheter Idé och Design. Allt det bästa från Östergötland i en enda munsbit! Potatisen från Östgötaslätten gör kakan saftig och framhäver mandelsmaken. De gula rapsfälten i form av en ostkräm på toppen och det blåa bandet Göta kanal som rinner tvärs över härligheten i form av vår landskapsblomma blåklint. Kan det bli mer östgötskt?
Östgötamuffinsen kommer att serveras av flera aktörer under Östgötadagarna.
Det östgötska konsthantverket 2019 Årets östgötska konsthantverk är en potatis skuren i lindträ med ett gömme där raggmunksreceptet förvaras. Potatisen är gjord av konsthantverkaren Per Helldorff på Affären Svalsjö med Pers mekaniska kabinett.
Landsbygdsstipendiat 2019 Årets vinnare är hembygdsföreningen St:a Ingrids Gille i Skänninge. Föreningen är ett föredöme i sitt sätt att arbeta med dåtid i nutid för vår framtid. För sitt bidrag till att ge människor en meningsfull sysselsättning, skapa delaktighet och positiva inslag för boende och besökare i sin bygd tilldelas St:a Ingrids gille årets landsbygdstipendium av Region Östergötland.
Östgötadagarnas skärgårdsresa Nu är bokningen öppen för Östgötadagarnas buss- och båtresa till Skärgården
Bokning sker via www.liongatravel.com

Välkommen ut på landet under Östgötadagarna!

Östgötadagarna lockar varje år över 100 000 besökare till den östgötska landsbygden och ger medverkande aktörer tillfälle att visa upp sin verksamhet. Årets evenemang väljer 180 verksamheter att delta. Syftet med Östgötadagarna är att visa upp vad Östergötlands landsbygd har att erbjuda. Var med du också och upptäck matproducenter, gårdsbutiker, konstgallerier, bondgårdar, hembygdsgårdar och mycket, mycket mer! Nytt för i år är buss och båtturer till Skärgården och Sommenbygd! Östgötadagarna äger rum 7-8 september. Välkommen!